Extra virgin olivový olej najvyššej kvality

Top kvalita                   

Kalyteros  /καλύτερος/ - najlepšie

Ľudia chcú kvalitné potraviny, preto predávame len to najlepšie. Všetko v BIO kvalite. Od jednej rodiny z Kréty, ktorá to robí poctivo a kvalitne. Rodina Asmarianakis  *Physis of Crete*

Všetky produkty sú z oblasti Kritsa a Mirabello na Kréte.

Čo je extra panenský olivový olej?

Extra panenský je najvyššia kvalita a najdrahšia klasifikácia olivového oleja. Nesmie mať žiadne chyby a chuť čerstvých olív. Musí sa vyrábať výlučne mechanickými prostriedkami bez použitia akýchkoľvek rozpúšťadiel a pri teplotách, ktoré oleje nepoškodia.

Nie je ľahké vyrábať extra panenský olivový olej. Výrobca musí používať čerstvé olivy v dobrom stave a pozorne sledovať každý krok procesu. Extra panenský olivový olej nezostáva takýmto stále: Dokonca aj v perfektných skladovacích podmienkach sa olej časom zhorší, takže je dôležité, aby ste si to mohli vychutnať v rámci svojej dvojročnej trvanlivosti.

Cítiť udelenú zlatú medailu - skvelú chuť!

Extra panenský olivový olej z Kréty s aciditou 0,2% vyrobený lisovaním za studena z olív odrody Koroneiki. Vyrába sa v oblasti na južnej Kréte v Lasithi, rodinnou tradíciou výroby olivového oleja. Je najlepšou voľbou na šaláty, varenie a studenú kuchyňu. Skúste ochutnať jeho vynikajúcu chuť len tak na bagete či pečive.

Physis of Kréta 0,2% získal zlatú medailu v Aténach 2018 a zlatú medailu COOC v Rethymno 2018

Na medzinárodnej súťaži olivových olejov Londýn 2017 sme získali bronzovú medailu medzi 4000 zúčastnenými olivovými olejmi z celého sveta!

Čo by ste mali vedieť o olivovom oleji

Olivový olej je považovaný za potravinu s obsahom mononenasýtených tukov, a je kľúčovým prvkom stredomorskej stravy.

Olivy na lisovanie sa trhajú pred konečným dozretím, kedy majú farbu zeleného baklažánu, pretože kvalita oleja je oveľa lepší, než olej z plne zrelých olív.

Panenský olivový olej, je "prírodná šťava", ktorá obsahuje nedotknuté všetky kľúčové zložky obsiahnuté v olivách, ako sú vitamíny a minerály, a teda má olivový olej k dispozícii všetky prospešné vlastnosti.

Panenské olivové oleje sú delené podľa obsahu voľných mastných kyselín (kyslosti, acidity) a ďalších zvláštnych charakteristík pre každú kategóriu.

Za TOP triedu sa považuje  extra panenský olivový olej s aciditou ≤ 0,3%