Extra virgin olivový olej najvyššej kvality
Top kvalita Physis of crete
Kalyteros /καλύτερος/ - najlepší
Sme rodinná firma z Banskej Bystrice, ktorá od roku 1998 miluje Grécko. V 2018 sme sa rozhodli, že to najlepšie donesieme na Slovensko
Ľudia chcú kvalitné potraviny, preto predávame len to najlepšie. Všetko v BIO kvalite. Olej je lisovaný ihneď po zbere, čím sa zaručí nizka acidita a maximálna kvalita.
Od jednej rodiny z Kréty, ktorá to robí poctivo a kvalitne. Rodina Asmarianakis *Physis of Crete*
Každý rok navštívime, preškolíme, aby sme vedeli a hlavne videli príbeh tohto špičkového olivového oleja.
Väčšina produktov je z oblasti Kritsa a Mirabello na Kréte.
Rodinné vinárstvo VORIZANAKI FAMILY WINERY je z oblasti Dafnes.
Nedáme Vám len olej, ale aj servis a radu.
Začínali sme s iba s Olivovým olejom, dnes už máme cez 400 položiek toho najlepšieho z Kréty.
Cena olivového oleja vystrelila, keď bolo tento rok málo kvalitného oleja v Španielsku a Taliansku. Tak sa skupuje ten Grécky a ceny rastú.
Sústreďujeme sa len na to najlepšie, preto u nás nenájdete oleje nižšej kvality. Takú straégiu sme zvolili pred piatimi rokmi a budeme sa jej držať.
Čo je extra panenský olivový olej?
Acidita /kyslosť/
≤ 0,3% top trieda extra panenský (spracované ihned po zbere)
samozrejme za studena a mechanicky
≤ 0,8% extra panenský
nad 0,8% panenský
a potom následujú POMACE (SANSA) to je lampový olej, zo zvyškov, ziskaný tepelne alebo chemicky.
Kvalitný Extra virgin olivový olej má ovocnú vôňu, jemne korenistú a pikantnú chuť. Je ideálny na šaláty excelentný na varenie, pečenie dokonca aj na fritovanie kedže sa prepaluje až pri 230 stupňoch.
Kupujte obsah o ktorom sa niečo dozviete, nie ,,Luxuxný,, alebo ,,Exkluzívny,, obal
Dôležitý je aj obsah polyfenolov. To je to najvzácnejšie na olivovom oleji. Naše oleje sú priam nabité polyfenolmi.
Evoo 0,2% 287mg/kg
Korona premium 547mg/kg
Agoureleo 536mg/kg
Korona Organic 1087mg/kg
Skorý zber je zase vhodný na šaláty a studenú kuchyňu
Extra panenský je najvyššia kvalita a najdrahšia klasifikácia olivového oleja. Nesmie mať žiadne chyby. Vôňa ovocná, chuť jemne korenistá s pikantným koncom. Musí sa vyrábať výlučne mechanickými spôsobom bez použitia akýchkoľvek rozpúšťadiel a pri teplotách, ktoré oleje nepoškodia.
Nie je ľahké vyrábať extra panenský olivový olej. Výrobca musí používať čerstvé olivy v dobrom stave a pozorne sledovať každý krok procesu. Extra panenský olivový olej nezostáva takýmto stále: Dokonca aj v perfektných skladovacích podmienkach sa olej časom zhorší, takže je dôležité, aby ste si to mohli vychutnať v rámci svojej dvojročnej trvanlivosti.
Ako vybrať olivový olej?
Dôležitá je nielen acidita, ale aj obsah polyfenolov. To je to najvzácnejšie na olivovom oleji.
Na súťaži sa hodnotí vôňa a chuť, z farebného pohárika, lebo farba nie je hlavným ukazovateľom.
Takže ovocná vôňa, jemne korenistá chuť s pikantným koncom, a máte vybrané.