Extra virgin olivový olej najvyššej kvality

Top kvalita  Physis of crete                   

Kalyteros  /καλύτερος/ - najlepší

Sme rodinná firma, ktorá miluje Grécko.

Ľudia chcú kvalitné potraviny, preto predávame len to najlepšie. Všetko v BIO kvalite. Olej je lisovaný ihneď po zbere, čím sa zaručí nizka acidita a maximálna kvalita. Od jednej rodiny z Kréty, ktorá to robí poctivo a kvalitne. Rodina Asmarianakis  *Physis of Crete*

Väčšina produktov je z oblasti Kritsa a Mirabello na Kréte. 

Organické čaje z Naxosu, ale máme aj domáce Slovenské produkty, ale iba tie naozaj najlepšie a vyberané.

Rodinné vinárstvo VORIZANAKI FAMILY WINERY je z oblasti Dafnes.


Začínali sme s iba s Olivovým olejom, dnes už máme cez 300 položiek toho najlepšieho z Grécka. Stále budeme hladať niečo nové, nie len v Grécku ale aj na Slovensku. Kvalitu a snahu treba podporiť. 

Čo je extra panenský olivový olej?

Extra panenský je najvyššia kvalita a najdrahšia klasifikácia olivového oleja. Nesmie mať žiadne chyby a chuť čerstvých olív. Musí sa vyrábať výlučne mechanickými prostriedkami bez použitia akýchkoľvek rozpúšťadiel a pri teplotách, ktoré oleje nepoškodia.

Nie je ľahké vyrábať extra panenský olivový olej. Výrobca musí používať čerstvé olivy v dobrom stave a pozorne sledovať každý krok procesu. Extra panenský olivový olej nezostáva takýmto stále: Dokonca aj v perfektných skladovacích podmienkach sa olej časom zhorší, takže je dôležité, aby ste si to mohli vychutnať v rámci svojej dvojročnej trvanlivosti.

Zaslúžená zlatá medaila - skvelá chuť!

Extra panenský olivový olej z Kréty s aciditou 0,2% vyrobený lisovaním za studena z olív odrody Koroneiki. Vyrába sa v oblasti na južnej Kréte v Lasithi, rodinnou tradíciou výroby olivového oleja. Je najlepšou voľbou na šaláty, varenie, studenú kuchyňu dokonca aj na vyprážanie. Skúste ochutnať jeho vynikajúcu chuť len tak na bagete či pečive.

Physis of Kréta 0,2% získal zlatú medailu v Aténach 2018 a zlatú medailu COOC v Rethymno 2018, Strieborná medaila KOTINOS 2019, bronzová OLYMPIA AWARDS 2019, zlato OLYMPIA AWARDS 2020, Striebro OLYMPIA AWARDS 2018, Striebro IOOC 2020, London IOOC 2020 striebro a bronz

Na medzinárodnej súťaži olivových olejov Londýn 2017 sme získali bronzovú medailu medzi 4000 zúčastnenými olivovými olejmi z celého sveta!

Čo by ste mali vedieť o olivovom oleji

Olivový olej je považovaný za potravinu s obsahom mononenasýtených tukov, a je kľúčovým prvkom stredomorskej stravy.

Olivy na lisovanie sa trhajú pred konečným dozretím, kedy majú farbu zeleného baklažánu, pretože kvalita oleja je oveľa lepší, než olej z plne zrelých olív.

Panenský olivový olej, je "prírodná šťava", ktorá obsahuje nedotknuté všetky kľúčové zložky obsiahnuté v olivách, ako sú vitamíny a minerály, a teda má olivový olej k dispozícii všetky prospešné vlastnosti.

Panenské olivové oleje sú delené podľa obsahu voľných mastných kyselín (kyslosti, acidity) a ďalších zvláštnych charakteristík pre každú kategóriu.

Za TOP triedu sa považuje  extra panenský olivový olej s aciditou ≤ 0,3%