Extra virgin olivový olej najvyššej kvality
Top kvalita Physis of crete
Kalyteros /καλύτερος/ - najlepší
Sme rodinná firma z Banskej Bystrice, ktorá od roku 1998 miluje Grécko. V 2018 sme sa rozhodli, že to najlepšie donesieme na Slovensko. Rokmi pribudli predajňe v Banskej Bystrici a Nitre, a zastúpenie v Česku.
Ľudia chcú kvalitné potraviny, preto predávame len to najlepšie. Všetko v BIO kvalite. Olej je lisovaný ihneď po zbere, čím sa zaručí nizka acidita a maximálna kvalita.
Od jednej rodiny z Kréty, ktorá to robí poctivo a kvalitne. Rodina Asmarianakis *Physis of Crete*
Každý rok navštívime, preškolíme, aby sme vedeli a hlavne videli príbeh tohto špičkového olivového oleja.
Väčšina produktov je z oblasti Kritsa a Mirabello na Kréte.
Nedáme Vám len olej, ale aj servis a radu.
Začínali sme s iba s Olivovým olejom, dnes už máme cez 500 položiek toho najlepšieho z Kréty a Grécka. Tovar ktorý máme na e-shope je aj fyzicky na sklade. Teda predávame iba to čo máme
Sústreďujeme sa len na to najlepšie, preto u nás nenájdete oleje nižšej kvality a supermarketové ,,mňamky´´. Takú stratégiu sme zvolili pred ôsmimi rokmi a budeme sa jej držať.
Jedna značka - najvyššia kvalita
Čo je extra panenský olivový olej?
Acidita /kyslosť/
≤ 0,3% top trieda extra panenský (spracované ihned po zbere)
samozrejme lisovaný za studena a mechanicky
≤ 0,8% extra panenský
nad 0,8% panenský
a potom následujú POMACE (SANSA) to je lampový olej, zo zvyškov, ziskaný tepelne alebo chemicky.
Náš Extra virgin olivový olej má ovocnú vôňu, jemne korenistú chuť s jemne pikantným koncom. Je ideálny na šaláty a excelentný na varenie, pečenie dokonca aj na fritovanie kedže sa prepaluje až pri 230 stupňoch.
Dôležitý je aj obsah polyfenolov. To je to najvzácnejšie na olivovom oleji. Naše oleje sú priam nabité polyfenolmi. Obsah tento rok 2024:
Evoo 0,2% 486mg/kg
Korona premium 730mg/kg
Agoureleo 934mg/kg
Korona Organic 928mg/kg
Skorý zber je zase vhodný na šaláty a studenú kuchyňu
Extra panenský je najvyššia kvalita a najdrahšia klasifikácia olivového oleja. Nesmie mať žiadne chyby. Vôňa ovocná, chuť jemne korenistá s pikantným koncom. Musí sa vyrábať výlučne mechanickými spôsobom bez použitia akýchkoľvek rozpúšťadiel a pri teplotách, ktoré oleje nepoškodia.
Nie je ľahké vyrábať extra panenský olivový olej. Výrobca musí používať čerstvé olivy v dobrom stave a pozorne sledovať každý krok procesu. Extra panenský olivový olej nezostáva takýmto stále. Dokonca aj v perfektných skladovacích podmienkach sa olej časom zhorší, takže je dôležité, aby ste si to mohli vychutnať v rámci svojej dvojročnej trvanlivosti.
Ako vybrať olivový olej?
Dôležitá je nielen acidita, ale aj obsah polyfenolov. To je to najvzácnejšie na olivovom oleji.
Na súťaži sa hodnotí vôňa a chuť, z farebného pohárika, lebo farba nie je hlavným ukazovateľom.
Takže ovocná vôňa, jemne korenistá chuť s pikantným koncom, a máte vybrané.
OSEM ROKOV:
Za osem rokov sme toho na trhu zažili veľa. Predajcovia prichádzajú a odchádzajú a ,,príbehy,, o olejoch s nimi.
Bol tu olej, ktorý sa vyrábal z olivovníkov ktoré polievali mnísi 😂 O rok neskôr bol označený ako nevyhovujúci.
Aj 106 ročný fařmář, ktorý ručne na rebríku zbiera olivy. Hmmm, legenda hovorí, že ročne stihne natrhať 30kilo na 5 litrový kanister.
Zo supermarketovky dokážu frajeri, slovom ,,Fařmářský ,, do hodiny spraviť prémiovku.
Cenová stratégia, kde predajca podlieza cenu dodavateľa je tiež zabavná.
Dozvedel som sa od ,,odborníka,, že olej sa flaškuje až v máji. No pravda je taká, že keď toto vypustí tak by som mu nedal olej ani v septembri.
Čo má jeden predajca, musí mať aj druhý, keď sa to nepodarí, tak je čas nakydať aké je to zlé.
Ako pred pár rokmi nálepka BIO zdvihla cenu trojnásobne, dnes je to EKO, Farmár či remeselník, a ,,príbehy,, pokračujú dalej.
Niekedy je to na smiech, inokedy do plaču ako predajcovia zavádzajú.


