100ml Extra szűz olívaolaj 0,2%-os savasság, üveg

Krétáról származó extra szűz olívaolaj 0,2%-os savtartalommal, amelyet hidegsajtolással állítanak elő, közvetlenül a betakarítás után a Koroneiki fajta olajbogyójából. Dél-Krétán Lasithiban állítják elő, ahol az olívaolaj-termelés családi hagyományai vannak. A legjobb választás salátákhoz, főzéshez és hidegkonyhákhoz.Kitűnő ízét próbálja meg akár bagetten vagy péksüteményen is megkóstolni.

A Physis of Crete 0,2% aranyérmet nyert 2018 Athénban és COOC aranyérmet 2018 Rethymnoban

A 2017-es Londoni Nemzetközi Olívaolaj Versenyen bronzérmet szereztünk a világ minden tájáról érkezett 4000 résztvevő olívaolaj között!

Amit az olívaolajról tudni érdemes

Az olívaolajat egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmazó élelmiszernek tekintik, és a mediterrán étrend kulcsfontosságú eleme.

A préselésre szánt olajbogyót a végső érés előtt leszedik, amikor zöld padlizsán színű, mert az olaj minősége sokkal jobb, mint a teljesen érett olajbogyóé.

A szűz olívaolaj egy "természetes gyümölcslé", amely érintetlenül tartalmazza az olajbogyó összes kulcsfontosságú összetevőjét, például vitaminokat és ásványi anyagokat, így az olívaolaj minden elérhető jótékony tulajdonsággal rendelkezik.

A szűz olívaolajokat szabad zsírsavtartalom (savasság) és egyéb speciális jellemzők szerint osztják fel az egyes kategóriákra.

A ≤ 0,3%-os savasságú extra szűz olívaolaj TOP osztálynak számít

Az áru raktáron van

3,50 €
Áfa nélkül 2,92 €