A legmagasabb minőségű extra szűz olívaolaj

Kréta csúcsminőségű Physis

Kalyteros / καλύτερος / - legjobb

Családi vállalkozás vagyunk, amely szereti Görögországot.

Az emberek minőségi ételt szeretnének, ezért csak a legjobbakat áruljuk. Minden BIO minőségben. Az olajat betakarítás után azonnal megnyomják, ami garantálja az alacsony savtartalmat és a maximális minőséget. Egy krétai családtól, aki becsületesen és minőségileg csinálja. Asmarianakis család * Kréta Physis *

A legtöbb termék Krétából, Kritsa és Mirabello területéről származik.

Bio teák a Naxostól, de vannak házi szlovák termékeink is, de csak az igazán legjobbak és a válogatottak.

A VORIZANAKI FAMILY WINERY családi pincészet a Dafnes régióból származik.

Csak olívaolajjal kezdtük, ma már több mint 300 termékünk van a legjobbakból Görögországból. Mindig keresünk valami újat, nemcsak Görögországban, hanem Szlovákiában is. Ösztönözni kell a minőséget és az erőfeszítéseket.

Mi az extra szűz olívaolaj?

Savasság

≤ 0,3% csúcskategóriás extra szűz (feldolgozás közvetlenül a betakarítás után)

≤ 0,8% extra szűz

több mint 0,8% szűz

majd POMACE (SANSA), azaz lámpaolaj, maradványokból, termikusan vagy kémiailag előállítva.

A minőségi extra szűz olívaolaj ideális a főzéshez kiváló sütéshez, akár sütéshez is, mivel 230 fokig ég.

A korai betakarítás ismét alkalmas salátákhoz és hideg ételekhez

Az extra szűz az olívaolaj legmagasabb minőségű és legdrágább osztályozása. Nem lehetnek hibái és a friss olajbogyó íze. Kizárólag mechanikus úton, oldószerek használata nélkül és olyan hőmérsékleten kell előállítani, amely nem károsítja az olajokat.

Extra szűz olívaolajat nem könnyű előállítani. A termelőnek friss, jó állapotban lévő olajbogyót kell használnia, és gondosan figyelemmel kell kísérnie a folyamat minden lépését. Az extra szűz olívaolaj nem marad így mindig: A tökéletes tárolási körülmények között is az idő múlásával romlik, ezért fontos, hogy kétéves eltarthatósága alatt élvezhesse.

Megérdemelt aranyérem - remek ízlés!

Krétai extra szűz olívaolaj, 0,2% -os savtartalommal, Koroneiki olajbogyókból történő hidegen sajtolással. Kréta déli részén, Lasithiban termelik, amely az olívaolaj-termelés családi hagyománya. A legjobb választás salátákhoz, főzéshez, hideg főzéshez és még sütéshez is. Próbálja meg megkóstolni kiváló ízét csak egy bagetten vagy péksüteményen.

Kréta Physis 0,2% -a aranyérmet nyert 2018 Athénban és a COOC aranyérmet Rethymno 2018-ban, ezüstérmet KOTINOS 2019, bronz OLYMPIA AWARDS 2019-t, arany OLYMPIA AWARDS 2020-ot, ezüst OLYMPIA AWARDS 2018-t, ezüst IOOC 2020-at, London IOOC-bronzot

A London 2017 Nemzetközi Olívaolaj Versenyen bronzérmet nyertünk 4000 résztvevő olívaolaj között a világ minden tájáról!

Mit kell tudni az olívaolajról

Az olívaolajat egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmazó ételnek tekintik, és a mediterrán étrend kulcsfontosságú eleme.

A préselt olajbogyót a végső érés előtt hámozzuk meg, amikor zöld padlizsán színűek, mert az olaj minősége sokkal jobb, mint a teljesen érett olajbogyóé.

Az extra szűz olívaolaj egy "természetes gyümölcslé", amely sértetlenül tartalmazza az olajbogyó összes kulcsfontosságú összetevőjét, például a vitaminokat és az ásványi anyagokat, ezért az olívaolaj minden elérhető jótékony tulajdonsággal rendelkezik.

Az extra szűz olívaolajokat a szabad zsírsavtartalom (savasság) és az egyes kategóriák egyéb speciális jellemzői szerint osztják fel.

A legfeljebb 0,3% -os savtartalmú extra szűz olívaolaj TOP osztálynak számít