A legjobb minőségű extra szűz olívaolaj

Csúcsminőség Physis of crete

Kalyteros  /καλύτερος/ - a legjobb

Családi vállalkozás vagyunk, amely szereti Görögországot.

Az emberek minőségi élelmiszert akarnak, ezért csak a legjobbat áruljuk. Minden BIO minőségben. Az olajat közvetlenül a betakarítás után préselik, ami garantálja az alacsony savasságot és a maximális minőséget. Egy krétai családtól, aki becsületesen és minőségileg csinálja. Asmarianakis család * Krétai fizika *

Minden évben ellátogatunk, edzünk, hogy megismerjük, és különösen, hogy lássuk ennek a kiváló olívaolajnak a történetét.

A legtöbb termék a krétai Kritsa és Mirabello területéről származik.

Bio teák Naxosról, de vannak házi szlovákiai termékek is, de csak az igazán legjobbak és válogatottak.

A VORIZANAKI FAMILY WINERY családi pincészet a Dafnes régióból származik.

Csak olívaolajjal kezdtük, ma már több mint 400 termékünk van Görögországból, főleg Krétáról.

Mi az extra szűz olívaolaj?

Savasság

≤ 0,3% első osztályú extra szűz (a betakarítás után azonnal feldolgozva)

≤ 0,8% extra szűz

több mint 0,8% szűz

majd ezt követi a POMACE (SANSA), azaz lámpaolaj, termikusan vagy kémiai úton nyert maradékokból.

A minőségi extra szűz olívaolaj gyümölcsös illatú, enyhén fűszeres és fűszeres ízű. Ideális salátákhoz főzéshez, sütéshez akár sütéshez is, mivel akár 230 fokon is megég.

A korai szüret ismét alkalmas salátákhoz és hideg ételekhez

Az extra szűz az olívaolaj legjobb minőségű és legdrágább osztályozása. Nem lehetnek benne hibák. Gyümölcsös íz, enyhén fűszeres íz fűszeres lecsengéssel. Kizárólag mechanikus úton, oldószer használata nélkül és olyan hőmérsékleten szabad előállítani, amely nem károsítja az olajokat.

Nem könnyű extra szűz olívaolajat előállítani. A termelőnek jó állapotú friss olajbogyót kell használnia, és gondosan figyelemmel kell kísérnie a folyamat minden lépését. Az extra szűz olívaolaj nem marad állandóan így: még tökéletes tárolási körülmények között is az olaj idővel romlik, ezért fontos, hogy két éves eltarthatósága alatt élvezhesd.

Megérdemelt aranyérem - remek íz!

Krétai extra szűz olívaolaj 0,2%-os savtartalommal, hidegen sajtolt Koroneiki olajbogyóból. Dél-Kréta területén Lasithiban állítják elő, amely az olívaolaj-termelés családi hagyománya. A legjobb választás salátákhoz, főzéshez, hidegfőzéshez, sőt sütéshez is. Próbálja meg megkóstolni kiváló ízét egy bagetten vagy péksüteményen.

A Physis of Crete 0,2% aranyérmet nyert Athénban 2018 és COOC aranyérmet Rethymnóban 2018, ezüstérmet KOTINOS 2019, bronz OLYMPIA AWARDS 2019, arany OLYMPIA AWARDS 2020, Silver OLYMPIA bronz, London 2 Silver2 201OC

A 2017-es Londoni Nemzetközi Olívaolaj Versenyen bronzérmet nyertünk a világ minden tájáról érkezett 4000 résztvevő olívaolaj között!

Amit az olívaolajról tudni érdemes

Az olívaolajat egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmazó élelmiszernek tekintik, és a mediterrán étrend kulcsfontosságú eleme.

A préselt olajbogyót a végső érés előtt, amikor zöld padlizsán színűek, meghámozzák, mert az olaj minősége sokkal jobb, mint a teljesen érett olajbogyóból.

Az extra szűz olívaolaj egy "természetes gyümölcslé", amely érintetlenül tartalmazza az olívabogyóban található összes kulcsfontosságú összetevőt, például vitaminokat és ásványi anyagokat, így az olívaolaj minden elérhető jótékony tulajdonsággal rendelkezik.

Az extra szűz olívaolajokat szabad zsírsavtartalom (savasság) és egyéb speciális jellemzők szerint osztják fel az egyes kategóriákra.

A ≤ 0,3%-os savasságú extra szűz olívaolaj TOP osztálynak számít